Det er ikke mange, der har taget den karrierevej, som Martin Vegeberg har taget i EK. Martin kom som 20-årig direkte fra gymnasiet i 2007 for at passe et piccolojob i EK. I næsten to år var han med til at skabe en god og velfungerende ramme om vores travle firma.

Hans interesse for branchen blev tilsyneladende vakt, for Martin valgte at søge ind på Byggeteknisk Højskole i Haslev for at tage en bygningskonstruktøruddannelse.

Uddannelsen giver kompetencer indenfor planlægning, projektering og koordinering af bygge- og anlægsopgaver. 6. semester er et praktikforløb, og i 2012 blev Martin igen ansat i EK – denne gang som konstruktørpraktikant.

Efter ½ års praktik på EK’s renovering af Psykiatrisk Center i Ballerup og med et lille ophold i tilbudsafdelingen gjorde Martin uddannelsen færdig i 2013, og den 1. juli 2013 blev Martin ansat for tredje gang – denne gang som byggeleder.

I 7 år varetog Martin byggeledelse på EK’s byggepladser, hvor han ofte i rollen som arbejdsmiljøkoordinator (B) løste arbejdsmiljøopgaver i samarbejde med rådgivere og byggeriets øvrige aktører.

Med sin nyvundne erfaring indenfor arbejdsmiljøområdet valgte Martin i 2020 at blive tilsynsførende i Arbejdstilsynet. Her udførte han tilsyn på byggepladser med udstedelse af påbud ved overtrædelser.

I 2022 blev Martin ansat i EK endnu engang – og nu som kvalitets-, miljø- og arbejdsmiljøkoordinator. I sin nye funktion overvåger han bl.a. sikkerhedssystemerne på EK’s byggepladser, han afholder interne sikkerhedsmøder og mønsterarbejdspladsgennemgange og gennemfører interne arbejdsmiljøaudits på pladsen.

Martin er netop kommet tilbage fra orlov, for han er netop blev far for tredje gang, så mon ikke de fine EK-bodyer, som Martin fik af de betænksomme kolleger, er kommet i anvendelse derhjemme.