Seneste nyheder

Vores tre nyudlærte håndværkere Charlotte Oddershede, Victor Blicher Hansen og Benjamin Jensen blev hyldet ved en storslået ceremoni den 7. maj på Københavns Rådhus. Ceremonien var arrangeret af Håndværkerforeningen, der siden 1867 har hyldet de dygtigste håndværkere.

EK bringer historien til live på Skindergade 34 i København, hvor vi er i gang med at restaurere Kunstnerkollegiet, der i mere end 40 år har fungeret som kollegium primært for studerende på Kunstakademiet.

Efter 26 års fravær pryder EK’s logo igen Industriens Hus.

Pensionerede murermestre fra Københavns Murerlaug har fået titlen som mestervejledere på erhvervsskolen NEXT Glostrup. Det gælder bl.a. EK’s tidligere tilbudsmedarbejder og murermester Lars Kronholm.

Hvis man kommer forbi Amalienborg Slotsplads en af dagene, vil man kunne konstatere, at der er stillads på Amalienborgs mellembygninger og pavilloner.

EK har netop afleveret den almene boligbebyggelse Saltværkshuse i Tårnby, hvor 3 boligblokke B, C og D er renoveret. .

Mange elever fra folkeskolernes 8. og 9. klasse er i disse uger i erhvervspraktik. På vores byggeplads i Tåstrup er Alexander i praktik som byggeleder.

To gange om året inviterer EK’s lærlingeudvalg alle vores tømrer-, murer og struktørlærlinge til en dag med aktiviteter.

Det er ikke mange, der har taget den karrierevej, som Martin Vegeberg har taget i EK. Martin kom som 20-årig direkte fra gymnasiet i 2007 for at passe et piccolojob i EK. I næsten to år var han med til at skabe en god og velfungerende ramme om vores travle firma.

Charlotte er i gang med uddannelsen til bygningsstruktør. Charlotte er voksenlærling og har prøvet lidt af hvert, inden hun påbegyndte struktøruddannelsen. Vi har spurgt Charlotte, hvilke overvejelser hun gjorde sig i forbindelse med valget af struktøruddannelsen.

Mød Søren, som er timelønnet betonformand og bygningsstruktør i EK. Søren hedder Beck Jørgensen til efternavn og har siden 2005 taget hånd om mange af EK’s betonopgaver.

Her sidder Svend, Thommas og Magnus. Svend (i midten) har i år rundet de 75 år, men er stadig aktiv murerformand i EK. Han er også på kontoret en gang imellem, for Svend har i mange år været medarbejderrepræsentant i EK’s bestyrelse.

Den 13. juni fylder Hans Christensen 70 år. I foråret kunne Hans tillige fejre sit 50-års jubilæum i Einar Kornerup A/S.

Sankt Hans Vest i Roskilde, som tidligere har huset psykiatrisk hospital, skal nu omdannes til et selvstændigt bykvarter med bl.a. nye boliger, erhverv og kulturelle aktiviteter.

EK skal helhedsrenovere Smørum Gårdhuse. Projektet omfatter renovering af 137 gårdhavehuse, der er opført 1975 til 1976 og er beliggende i Smørumnedre.

Det smukke japanske kirsebærtræ blomstrer i Lejerbos Afd. 010-0 på Parkvej i Taastrup, hvor EK er påbegyndt renoveringen af 286 boliger.

På to byggegrunde i Høje Taastrup C - byggefelt A05 og A07 - har EK netop opført Oasehusene bestående af 157 moderne og driftsoptimerede lejeboliger i størrelsen 60-107 kvm.

På Niels Steensens Vej 1A i Gentofte har EK netop færdiggjort opførelsen af Kornerup Kollegiet.


I forbindelse med renoveringen af Mændenes Hjem blev det besluttet at restaurere den gamle ikoniske egetræsdør, der siden en ombygning i 2009 har taget imod gæster og beboere på Mændenes Hjem.


I EK er vi stolte over at kunne præsentere to nye murersvende.


Jón Kristjánsson er pr. 1. september 2022 udnævnt til administrerende direktør i Einar Kornerup A/S.


På Nyholm i København - et af Nordeuropas fineste og bedst bevarede maritime kulturområder - finder man Holmens Hovedvagt, der i daglig tale kaldes ”Under Kronen”.


Solen skinnede fra en skyfri himmel, da der i fredags blev holdt rejsegilde på Niels Steensens Vej i Gentofte. Her opfører EK 48 familieboliger for Kornerup Ejendomme A/S og nyt kollegium med 52 ungdomsboliger for PAB/FA09.


Uddannelsen som bygningskonstruktør er steget med 9 procent siden sidste år og er dermed på det højeste nogensinde. Det lover godt for branchen.


Torsdag den 11. november blev der afholdt rejsegilde i forbindelse med opførelse af den nye udskolingsbygning på Holmegårdsskolen. Den nye udskolingsbygning skal huse 7.-9. årgang, som får hver deres etage bestående af 3 basislokaler, fællesområde, team- og gruppefaciliteter samt toiletter.

Torsdag den 4. november 2021 var alle EK's lærlinge på tur. Dagen startede med morgenbrød og input fra bl.a. arbejdsmiljø- og kvalitetskoordinator Signa K. Petersen.

KEAs Karrieredag løb af stablen i onsdags og blev en spændende dag for EK, der mødte mange interesserede studerende.

I Kornerup-koncernen arbejder vi til stadighed på at optimere interne procedurer for at sikre, at arbejdsgange bliver nemmere for både vores samarbejdspartnere og internt i vores koncern.

Hvert år uddeler Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn en sølv- eller bronzemedalje til nyudlærte svende, der har ydet en særlig præstation ved svendeprøven.

Opførelsen af det kommende nye samlingspunkt for lokalområdet i Nordvest Kampsportens Hus er nu nået så langt, at der mandag blev holdt rejsegilde.

Og det har vi gjort i rigtigt mange år.

I samarbejde med Tegnestuen Vandkunsten A/S og rådgivende ingeniør Wissenberg A/S har vi udført den samlede moderniseringsplan for et helhedstilbud til autisme- og strukturmiljøet samt psykiatrimiljøet på Bank Mikkelsens Vej 20-28 i Gentofte kommune.

EK’s Mesterafdeling er i gang med at udskifte den eksisterende gulvkonstruktion i Designmuseum Danmarks museumsbygning.

EEK er påbegyndt opførelse af 48 familieboliger og 52 ungdomsboliger på Niels Steensens Vej i Gentofte.

EK skal udføre helhedsrenovering af den almennyttige boligbebyggelse Saltværkshuse, blok B, C og D beliggende Vintergækvej 2-32 m.fl. i Tårnby.

Fredag den 13. november 2020 blev første spadestik taget på 157 nye boliger, som skal opføres i to byggefelter i den nye bydel i Høje Taastrup C.

EK skal renovere Mølleparken i Jægerspris. Helhedsrenoveringen omhandler renoveringsarbejder af afdelingens 126 boliger og fælleshus, boligsammenlægninger, terrænregulering for etablering af boliger med øget tilgængelighed samt udskiftning og efterisolering af facader og tage. Desuden ombygges fælleshuset med nyt vaskeri og aktivitetslokale.

EK skal ombygge Mændenes Hjem på Vesterbro. Ejendommen i Istedgade, der blev opført i 1961, har ikke været gennemgribende renoveret siden og skal nu gennemgå en totalrenovering.

I EK er vi SÅ stolte over at vinde Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien "Unge og nyansatte".


I EK er vi stolte over at være nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien ”Unge og Nyansattes arbejdsmiljø”.


Solen strålede over Holmegårdsskolen i Hvidovre fredag den 14. august, hvor der blev holdt rejsegilde.


Det er de færreste, der har et 60 år langt arbejdsliv og tilmed i samme virksomhed. Arly Sennenvald har netop rundet sit 60 års jubilæum i EK og skrev dermed historie som den første 60 års jubilar i virksomhedens historie, der tog sin begyndelse i 1907.


EEK har nu afleveret etape 4 på Haraldsgade 53, København Ø, hvor vi for DEAS Asset Management og BYGST har ombygget ca. 3.500 m2 kontorarealer i kælder, stueetage samt 4. og 5. sal.


I EK er vi stolte over at være nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2020 i kategorien ”Unge og Nyansattes arbejdsmiljø”.


Mandag den 2. marts 2020 blev den sidste underskrift sat på kontrakten, og EK skal nu i gang med at ombygge og kapacitetsudvide Holmegårdsskolen i Hvidovre.


EK skal opføre Kampsportens Hus i totalentreprise. På hjørnet af Lygten og Frederikssundsvej ved Nørreport Station skal Kampsportens Hus opføres med træningsfaciliteter primært møntet på asiatisk kampsport.


Vi er meget glade i EK i disse dage.

Vi har netop fået kontrakt på renovering af Tjørneparkens 198 rækkehuse. De 198 rækkehuse er beliggende i Rødovre på hhv. Hvidsværmervej og Rådmand Billes Vej.

Vi har mange dygtige lærlinge i EK. Mød Christoffer, der kombinerer sin tømreruddannelse med elitesport. Han er netop udtaget til herrelandsholdet i kajakpolo og skal til EM i Portugal i næste uge. Stævnet finder sted i COIMBRA, Portugal, fra 26.08. til 01.09.2019.


Kornerup Fonden/Einar Kornerup A/S har ydet støtte til forskere på Odense Universitetshospital og Rigshospitalet, der i løbet af efteråret igangsætter to spændende forsøgsbehandlinger på en række kræftpatienter med tarm- og prostatakræft.

EK har netop påbegyndt opførelsen af 36 nye tagboliger i Dalhusene, Vanløse. Gamle loftsrum på 12 boligblokke omdannes til 36 tagboliger, der certificeres som svanemærkede. Certificeringen betyder, at energiforbruget er lavt, at både byggematerialer og kemiske produkter lever op til skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer, og at byggeaffaldet sorteres og sendes til recirkulering.


En af Danmarks dygtigste nyuddannede murere arbejder hos os. Mureren er Søren Thaarup, der i går modtog beviset på det, da han fik bronzemedalje fra Håndværkerforeningen København ved den traditionsrige medaljeuddeling på Københavns Rådhus.


EEK har i foråret 2019 færdiggjort renoveringen af to gymnastiksale på Katrinedals Skole i Vanløse. Gymnastiksalene er nu blevet indstillet til RENOVER prisen 2019. I indstillingen er bl.a. følgende fremhævet:


EK er ved at afslutte en helhedsrenovering af den tidligere Frederiksgård skole i Vanløse. Skolen er ombygget til specialskole for psykisk og fysisk handicappede børn og er udvidet med fritidshjem.


Efter 41 ½ års ansættelse i EK har vores tidligere tilbudschef og nu chefkonsulent valgt at gå på pension. Det blev markeret ved en intern reception på hovedkontoret fredag den 1. marts 2019.


EK har nu afleveret etape 1 af den samlede moderniseringsplan for Helhedstilbuddet på Bank-Mikkelsens Vej 20-28 i Gentofte kommune. Helhedstilbuddet omfatter botilbud og dagtilbud til autisme- og strukturmiljøet samt psykiatrimiljøet, og etape 1 omfatter 48 boliger og en administrationsbygning.


EK har renoveret og ombygget Den Norske Kirke - Sjømandskirken - beliggende Ved Mønten 9 i København. Opgaven er udført i hovedentreprise i et tæt og godt samarbejde med Bertelsen & Scheving Arkitekter ApS.

På Grønjordsvej 2 er EK gået i gang med at udføre byggegrube til et nyt kontor- og hotelbyggeri for Tetrep Woods Ørestad ApS. Byggegrunden er beliggende i byggefelt 4 i August Schade Kvarteret i Ørestad Nord og grænser op til DR-Byen.

EK har netop vundet hovedentreprisen på helhedsrenovering og kapacitetudvidelsen af Amager Fælled Skole.

EK har vundet bygningsentreprisen og skal opføre ny laboratoriebygning (C4) for Rockwool International A/S i Hedehusene.

KHS Arkitekter har netop modtaget Fredensborg Kommunes Renoveringspris for helhedsrenoveringen af Enebærhaven i Humlebæk. EK udførte renoveringen af de 9 boligblokke, i alt 178 boliger, tilbage i 2013/2014 for Humlebæk Boligselskab og Domea s.m.b.a.

Fredag den 4. maj 2018 blev der holdt rejsegilde på Frederiksgård Skole, som EK er ved at ombygge til ny specialskole med tilhørende fritidsordning. Byggeriet er nu nået så langt, at rejsegildekransen kunne sættes op på skelettet til tilbygningen, der opføres i den gamle skolegård.

På en solbeskinnet tirsdag eftermiddag inviterede bygherren Kjøbenhavns Boldklub (KB) til rejsegilde på K.B. Hallen. Stålspærene, der danner den velkendte bue, er nu rejst, og dermed kunne rejsegildekransen traditionen tro placeres i toppen af byggeriet.

Ombygningen af SU-Styrelsens gamle hovedsæde på Danasvej til 77 nye studieboliger og 8 seniorboliger er nu indstillet til Renover Prisen 2018. EK har udført ombygningen i hovedentreprise fra 2015 til 2017 for MP Pension.

Prisen er indstiftet for at give renovering synlighed og anerkendelse, og ved at fremhæve de mange gode renoveringsprojekter, er det håbet at inspirere til nye og flere renoveringsprojekter.

Arbejdet skrider frem på K.B. Hallen, og EEK har nu monteret de første 3 buer samt det første gitterspær på K.B. Hallen.

TV Lorry bragte 11. januar 2018 et indslag om K.B. Hallen, og det giver et fint overblik over byggeriets stade.

6 jubilarer indenfor en god måned er bemærkelsesværdigt og noget, vi er stolte af i EK. 

På billedet ses fra venstre tilbudsmedarbejder Martin Rousing Holmark, kontorassistent Sanne Helmbo, sekretær Vivi Holmqvist, chefkonsulent Mogens Juul Sørensen, direktør og medejer Jens Kornerup og murermester Thommas Matthisen. Jens og Mogens kan begge fejre 40 års jubilæum i EK, mens de øvrige kan fejre 10 års jubilæum i EK.

Projektet omfatter helhedsrenovering af de eksisterende ca. 3.000 m2 bygninger og udvidelse med ca. 1.000 m2.  Skolen har i dag ca. 80 elever og ca. 130 ansatte og skal i fremtiden fungere som specialskole med tilhørende fritidsordning for elever med fysiske og psykiske funktionsnedsættelser.

Skolens eksisterende bygningsfløje bevares og bindes sammen af en ny tilbygning i den gamle skolegård. I midten skabes en oval gårdhave/sansehave, der ligeledes skal benyttes i skolens læringsprogram.


Den ikoniske K.B. Hal, der i 2011 blev totalskadet efter en brand, skal genopføres. Bygherre Kjøbenhavns Boldklub (KB) fik i 2016 grønt lys fra Frederiksberg Kommune til at opføre en ny og moderne hal.

Det er arkitektfirmaet Christensen & Co., der har tegnet den nye K.B. Hal. Det bliver en moderne og markant bygning inspireret af den oprindelige K.B. Hal, der i sin tid blev tegnet af arkitekt Hans Hansen og indviet af Kong Christian X i 1938.

Den 13. juni 2017 var EK med til at flytte Graverboligen tilbage til sin oprindelige placering på Assistens Kirkegård. Bygningen blev flyttet i 2010 pga. Metrobyggeriet - se Metroselskabets video fra tilbageflytningen her. Se evt. også Metroselskabets video om Graverboligens flytning i 2010 her. 

 

Den 25. januar 2017 var der officiel indvielse af det nye Experimentarium på Tuborg Havnevej 7 i Hellerup. Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik indviede Danmarks science center. Den 26. januar kl. 9.30 blev der åbnet for offentligheden.
EK har udført indvendige kompletteringsarbejder og overflader herunder gulve, trapper, beklædninger, lofter og inventar.

 

EK kan nu påbegynde nedrivning og byggepladsindretning i forbindelse med et moderniseringsprojektet for Bank Mikkelsens Vej i Gentofte. Området huser sociale institutioner til børn og unge, samt bo- og dagtilbud til voksne.

Dette er første etape af flere. Projektet omfatter nedrivning af ca. 60% af den nuværende bebyggelse og opførelse af 120 almene plejeboliger, en administrationsbygning samt tilknyttede udearealer.

På Herlev Hospital var der i fredags den 9. december rejsegilde på den nye sterilcentral. Her er EK i gang med at opføre råhusentreprisen. Der var taler af både byggeleder Martin Gredsted fra H+ Arkitekter, hospitalsdirektør Michael Jensen, byggechef på Herlev Hospital Connie Barfoed og adm. dir. i Einar Kornerup A/S Leo V. Jørgensen.

Der blev takket gensidigt for godt samarbejde mellem byggeriets parter.

Den 1. november 2016 købte Initus Ejendomme A/S (et selskab i EK gruppen) grunden Mørdrupvej 15-19, hvor Helsingør Kommunes Teknisk Forvaltning tidligere har været beliggende. Planen er at nedrive den eksisterende bebyggelse på grunden med undtagelse af en enkelt bygning - Radissen - som skal omdannes til 3 boliger.

Allerede nu påbegyndes en ny lokalplan for grunden, som forventes afsluttet i samarbejde med kommunen i eftersommeren 2017.

EK har udført betonrenovering og totalistandsættelse af musiktribunen i Enghaveparken. Tribunen er én af Arne Jacobsens første værker og er opført i 1929.
Pavillon nord og syd er ligeledes tegnet af Arne Jacobsen. I pavillon nord har vi indrettet rengøringsrum og tag og facade er tilbageført. I pavillon syd har vi indrettet toiletter og depotrum. Indgangspartierne i Enghaveparken er ligeledes istandsat.

EK er påbegyndt ombygningen af SU-styrelsens gamle hovedsæde på Danasvej 30, der nu skal omdannes til 77 studieboliger.
I bygningen på Forchhammersvej 19 skal der indrettes 8 seniorboliger og café samt fælleslokaler i stueetagen. I forbindelse med seniorboligerne prioriteres det at skabe dagslys fra mere end en side i opholdsrummene og at indrette lejlighederne, så de tilgodeser borgere med specielle krav til tilgængelighed. Seniorboligernes størrelse er på ca. 180 m2 pr. bolig. 

EK har netop vundet udbuddet omkring opførelsen af det nye julemærkehjem i Roskilde.
Det er den tidligere husholdningsskole Haraldsborg i Roskilde, der skal renoveres og nyistandsættes. Derudover skal der opføres en  ny rund bygning, der skal indeholde kontor for administration og udvikling, et mindre elevkøkken med spisestue, aktivitetsrum, fællesstue, multisal og træningssale. På 1. sal indrettes der overnatningsfaciliteter for 40 børn samt handicapværelse. Børnene sover 2 på hvert værelse, og der indgår en gruppestue for hvert 5. værelse.

EK har fået kontrakt på opførelse af nyt Scandic Hotel i Skelbækgade. Hotellet bliver nabo til uddannelsescenter SOPU (erhvervsuddannelserne indenfor Sundhed, Omsorg og Pædagogik), som EK netop har afleveret.

EK er allerede gået i gang med jordentreprisen, men har nu fået kontrakt på selve hotelbyggeriet. I lighed med uddannelsescenter SOPU er Halmtorvet 29 A/S bygherre og Tetris A/S projektudvikler. EK skal opføre hotellet i totalentreprise i samarbejde med Danielsen Architecture A/S, Alectia A/S og Schønherr.