Mød Mikkel Johansen, vores dygtige praktikant, der uddanner sig til bygningskonstruktør. Hos EK omsætter han sin teoretiske viden fra skolen til praktisk erfaring på byggepladsen.

Vi har spurgt Mikkel, hvad der fik ham til at vælge netop konstruktøruddannelsen, og til det har han svaret: ”Efter gymnasiet stiftede jeg bekendtskab med beton- og anlægsarbejde, som satte skub i min interesse for byggebranchen. Jeg blev nysgerrig efter de bagvedliggende processer og fascineret af den koordinering, der kræves i et byggeri. Det fik mig til at søge ind på bygningskonstruktøruddannelsen i 2021, hvilket jeg er meget glad for i dag.”

Mikkel er i praktik på vores byggeplads i Gl. Holte, hvor EK renoverer 84 boliger fordelt på 16 bygninger i den bevaringsværdige almene havebebyggelse Buskehøj. Læs mere om renoveringen af Buskehøj her.

Mikkel har gjort sig følgende overvejelser omkring sit praktikophold hos EK: ”Jeg valgte at søge min praktik som udførende hos EK, og det har vist sig at være det rigtige valg for mig. Under praktikforløbet har jeg fået et godt indblik i den udførende fase som byggeleder, da jeg i perioden har haft mulighed for at følge processen fra modtagelse af bygninger frem til afleveringsforretning. På byggepladsen blev jeg taget godt imod fra start, og jeg følte mig hurtigt som en del af teamet herude. Jeg har arbejdet sammen med nogle dygtige og inspirerende kollegaer, som undervejs har været rigtig gode til at lære fra sig, involvere mig i arbejdet og vist mig tiltro ved at give ansvar.

Praktikken hos EK har været en super lærerig oplevelse, hvor jeg har udviklet mig betydeligt som bygningskonstruktør og jeg ser nu frem til at fortsætte som studiemedhjælper.“

Vi ønsker Mikkel et godt videre forløb med uddannelsen som bygningskonstruktør og glæder os til at se ham igen til februar 2025, hvor han starter som byggeleder i EK..